وقتشه کسب و کار خودت رو سر و سامون بدی . . .شروع رونق کسب و کار
اجرای طرح صیانت توسط اتحادیه اروپا و کشور های دیگر
تبلیغات

بسم الله الرحمن الرحیم | در این مقاله از مجموعه مقالات آموزش رایگان سواد فضای مجازی ترشیز وب در مورد اجرای طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی که در اروپا کلید خورده صحبت میشود.

آنچه در ادامه می خوانید:
مقدمه
سرعت سرسام آور پیشرفت تکنولوژی به ویژه در حوزه فناوری اطلاعات یا همان Information Technology که به اختصار با عنوان آی تی (IT) از آن یاد می شود، زندگی انسان قرن 21 را به شدت تحت تأثیر قرار داده است، به اندازه و نحوی که محصولات مرتبط با این حوزه، به جزء لاینفک زندگی و حتی هم نشین تقریبا 24 ساعته انسان های امروزی تبدیل شده است.
تبلیغات
از این رو اگر بخواهیم بدون و در خارج از یک چارچوب مشخص و ضابطه مند، از آنها استفاده کنیم، بدون تردید صدمات و ضرر های جبران ناپذیری به ما وارد خواهد شد و بدیهی است که وجود یک سری قید هایی که بتوانند به کاهش حداکثری آسیب های حاصل از افسار گسیختگی مذکور کمک کنند، از نان شب هم واجب تر است.
طرح از صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی چیست ؟
چند وقتی است که نمایندگان دلسوز مجلس شورای اسلامی طرحی را تدوین کرده اند که اجرای آن در به حداقل رساندن آسیب های فضای مجازی بسیار موثر است. این طرح که طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی نامیده شده است، در صورت اجرا نه تنها موجب فیلتر شدن رسانه های اجتماعی نمی شود، بلکه از فعالیت ضابطه مند آن ها حمایت می کند و می تواند در پیشگیری از کلاهبرداری های اینترنتی و تضییع حقوق کاربران فضای مجازی نقشی مهم و غیر قابل چشم پوشی را ایفا کند.
تبلیغات

نقش سواد فضای مجازی در اجرای طرح
طرح مذکور متأسفانه به دلیل حرف های ضد و نقیض متعدد و هجمه های شدیدی که توسط قدرت رسانه ای غرب بزرگنمایی و هدایت می شوند هنوز اجرایی نشده است؛ اما افرادی که از سواد رسانه برخوردارند، به خوبی می دانند که فضای مجازی افسار گسیخته نه فقط به هیچ عنوان جالب و سودمند نیست بلکه به گسترش جرائم اینترنتی و کلاهبرداری از کاربران توسط افراد سودجو کمک می کند.
بنابراین وجود و اجرای یک قانون جامع که بتواند ضمن حفظ و ارتقاء مشاغل مبتنی بر اینترنتی از زیان دیدن کاربران فضای مجازی جلوگیری حداکثری کند، بسیار لازم است. بارز ترین مصداق این قانون، طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی است.
یک بام و دو هوای غربی ها در مورد طرح صیانت
اگر خواستید برای افراد غربگدا که کشور های اروپایی و آمریکایی کعبه آمال آنها می باشند، ضرورت قانون مذکور را شرح دهید، بهترین کار پرسش چرایی وجود قوانین سخت گیرانه در مورد فضای مجازی در اروپا و آمریکاست. هرچند رسانه های وابسته به غرب، دائما حقایق و واقعیت ها را بایکوت و فیلتر می کنند، لکن شاید برایتان جالب باشد که بدانید قوانین حاکم بر فضای مجازی در کشور های مذکور بسیار بسیار سخت گیرانه می باشد.
منشأ سنگ اندازی ها در اجرای قانون صیانت از کاربران فضای مجازی
از آنجاکه قطعا ساماندهی فضای مجازی با اقداماتی مثل اجرای این قانون و عملیاتی کردن شبکه ملی اطلاعات می تواند جلوی سوء استفاده های متعدد مثلث عبری عربی غربی را بگیرد، رسانه های جیره خوار و افراد معلوم الحال مثل همیشه تمام تلاش خود را به کار گرفته اند تا این قانون عملیاتی نشود.
قوانین فضای مجازی و طرح صیانت در کشورهای مختلف
تلاش مجدّانه و هجمهی همهجانبهی دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی، که بههیچعنوان قصد ندارند از این عرصهی رها و بیصاحب، عقبنشینی کرده و آن را به حاکمیت ملّی واگذار کنند در حالی است که خود آن ها در حوزه فضای مجازی قوانینی وضع کرده اند که به طور محیر العقولی سخت گیرانه می باشد. در ادامه به تعدادی از قوانین فضای مجازی در کشور های مختلف اشاره شده است:
فیلترینگ در انگلیس
انگلیس پیش تر طرحی را معرفی کرد که به دولت اجازه میدهد محتوای اینترنت را تنظیم و بر آن نظارت کند. این طرح بخشی از تلاش برای وادار کردن فیسبوک، یوتیوب و سایر غولهای اینترنتی برای کنترل بیشتر بر پلتفرمهای خود بود.
به گزارش روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز»، دولت انگلیس اعلام کرد سازمان تنظیمکننده مقررات رسانهای این کشور موسوم به «آفکام» مسئولیت نظارت بر محتوای اینترنت را برعهده دارد و این اختیار را خواهد داشت تا علیه شرکتهایی که برای مقابله با محتوای غیرقانونی اقدامات کافی انجام ندادهاند، جریمههایی را صادر کند.
«نیکی مورگان» وزیر وقت دیجیتال، فرهنگ، رسانه و ورزش انگلیس که وزارتخانه تحت امرش پیشنهاد داده بود «ناظر اختیار صدور جریمه، مسدود کردن دسترسی به وبسایتها و پاسخگو کردن مدیران شرکتهای فناوری را به دلیل انتشار محتوای مضر در پلتفرمهای خود داشته باشد» گفت: ما به تنظیمکننده (آفکام) اختیاراتی را که برای هدایت مبارزه به منظور داشتن اینترنتی پرجنب و جوش، باز اما در عین حال محافظت شده، پاسخگو و شفاف که شایسته مردم است، خواهیم داد.
قانون netzdg نمونه ای از قوانین فضای مجازی در آلمان
به گزارش بیبیسی، قانون NetzDG آلمان ابتدای سال ۲۰۱۸ اجرایی شد و بر شرکتهای مختلف، اعمال میشود. آنها مجبور شدند روندهایی را برای بررسی شکایتها درباره محتوایی که روی اینترنت قرار میدهند در نظر بگیرند، هر چیزی را که به وضوح غیرقانونی است در عرض ۲۴ ساعت حذف کنند و هر شش ماه به روزرسانیهای مربوط به نحوه کار خود را منتشر کنند.
در آلمان، افراد و شرکت ها در صورت عدم رعایت این الزامات به ترتیب تا ۵ میلیون یورو و تا ۵۰ میلیون یورو جریمه می شوند.
پالایش (فیلترینگ) اینترنت در اروپا
طبق همین گزارش، سایر کشور های اروپایی تحت الشعاع قانون اقدام جدی بخصوص درباره محتوای تروریستی است. رسانههای اجتماعی در صورتی که ظرف یک ساعت محتوای افراطی را حذف نکنند جریمه میشوند.
در اروپا همچنین مقررات عمومی حفاظت از دادهها را معرفی شده است که مقرراتی را درباره نحوه ذخیرهسازی، شامل پلتفرمهای رسانههای اجتماعی که اطلاعات مردم را ذخیره و استفاده میکنند، شامل می شود
قوانین فضای مجازی در چین
در چین توییتر، گوگل و واتساپ مسدود هستند و در عوض خدمات آنها را نسخههای چینی مثل ویبو، جستجوگر بایدو و ویچت ارائه میکنند.
چین همچنین صدها هزار پلیس سایبری دارد که بر سیستم عاملهای شبکههای اجتماعی نظارت میکنند.
قوانین حاکم بر فضای مجازی در روسیه
در نوامبر سال ۲۰۲۰ قانونی در روسیه اجرایی شد که به نهادهای نظارتی این اختیار را میدهد که ارتباط با شبکه جهانی یا همان اینترنت را در مواقع اضطراری قطع کنند.
در قانون داده روسیه که از سال ۲۰۱۵ وضع شده، شرکتهای رسانههای اجتماعی ملزم به ذخیره هر گونه اطلاعات در مورد روسها در سرورهای داخل این کشور هستند. ناظر ارتباطات روسیه «لینکدین» را مسدود و فیسبوک و توییتر را به این دلیل که در این خصوص که چطور میخواهند از این قانون پیروی کنند، شفافسازی نکردند، جریمه کرد.
فیلترینگ در استرالیا
این کشور در سال ۲۰۱۹ بعد از دو روز مباحثه و در پی اعتراض قانونگذاران منتقد، کارشناسان و گروههای مدافع حقوق بشری قانون جدیدی را در واکنش به کشتار در دو مسجد در شهر «کرایستچرچ» نیوزیلند که بیشتر آن حادثه به صورت آنلاین پخش شد، وضع کرد.
طبق قانون مقابله با توزیع محتوای خشونتآمیز و نفرتافکنانه در استرالیا، جرایمی برای شرکتهای شبکههای اجتماعی و مجازات زندان برای مدیران فناوری تا سه سال و جریمه تا ۱۰ درصد گردش مالی جهانی یک شرکت تعیین شد.
در سال ۲۰۱۵ هم این کشور قانون افزایش امنیت آنلاین را تصویب کرد. طبق این قانون علاوه بر نظارت بر فعالیت شرکتهای متصدی شبکههای اجتماعی و جریمه آنها در صورت تخطی، افراد عادی هم در صورت بارگذاری محتوای غیرمجاز، تا ۱۰۵ هزار دلار استرالیا جریمه میشوند. این قانون بر محتوای آزاردهنده و سوءاستفاده کننده و همچنین غیراخلاقی نظارت دارد.
قوانین فضای مجازی در آمریکا
ایالات متحده هم، مقررات خاص خود را در زمینه فیلترینگ و فضای مجازی دارد. به عنوان مثال، یک کاربر فضای مجازی در آمریکا ممکن است به دلیل انتقال و دریافت محتوای غیر قانونی به زندان بیفتد.
کشور های مختلف، پیشگام در اجرای طرح صیانت
همان طور که مطالعه نمودید، با وجود تأکیدات متعدد مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت ساماندهی و رسیدگی به وضعیت فضای مجازی، متأسفانه شاهد آن هستیم که در حالی که اثر جوسازی و هیاهوآفرینیِ رسانه های جریانهای معلوم الحال بیمایه و پرمدّعایی که تاکنون در این فضای بیمهار، بدون هیچ منع و نگرانی، بر هرچه میخواستند، میتاختند و هر چه را میخواستند، زیر سؤال میبردند، این طرح همچنان در کشور اجرایی نشده است، کشور های مختلف (هرچند تحت عناوین متفاوت اما به هر حال) قوانین متعددی در راستای ساماندهی و ضابطه مند کردن فعالیت در فضای مجازی دارند.
قانون صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی دقیقا چه نفع و مزیتی برای ما دارد؟
مطالعه کامل و دقیق متن طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی می تواند به طور کامل پاسخ این سوال را مشخص و ابهامات احتمالی موجود برای شما خواننده گرامی این مقاله، برطرف کند.
پیشنهاد ویژه ترشیز وب به شما
در پایان پیشنهاد می کنیم با پیوستن به جمع اعضای وب سایت (از طریق ثبت نام رایگان در وب سایت) و دنبال کردن کانال ها و صفحات مجازی شرکت فنی و مهندسی رایان تدبیر ترشیز (ترشیز وب) که به عنوان یکی از معتبرترین شرکت های طراحی وب سایت در کاشمر و خراسان رضوی شناخته می شود، از جدیدترین اخبار و تخفیف های ویژه ترشیز وب مطلع شوید:
ترشیز وب
گردونه را بچرخانید تا هدیه بگیرید
- با وارد کردن رایانامه (ایمیل) خودتان از ترشیز وب هدیه بگیرید
- تعداد مجاز چرخش به ازای هر رایانامه معتبر: 1 بار
- ضد تقلب
دیدگاه ها (0)