مقدمه
بار ها گفته ایم که تکنولوژی و دستاورد های فناوری اطلاعات همانند یک چاقوی دو لبه، در کنار تمام مزایایی که برای انسان به ارمغان آورده اند، در صورت استفاده نادرست می توانند خطر آفرین هم باشند. به عبارت دیگر، همان طور که برای انسان های سر به راه مزایایی ایجاده کرده، برای سودجویان هم راه هایی را باز نموده است. یکی از این روش های سودجویی، با عنوان phishing یا فیشینگ شناخته می شود که به واسطه اینترنت انجام می شود.
فيشينگ چيست ؟
فیشینگ (Phishing) یا رمز گیری به تلاش برای بدست آوردن اطلاعاتی مانند نام کاربری، گذرواژه، اطلاعات حساب بانکی و . . . از طریق جعل یک وبسایت، آدرس ایمیل و . . . گفته میشود. به عبارت دیگر، فیشینگ یکی از انواع کلاهبرداری های اینترنتی است که با هدف کشف و سرقت اطلاعات شخصی کاربر انجام می شود. در این روش، فیشر یک وب سایت عینا مشابه یک وب سایت معروف راه اندازی می کند. پس از طراحی وب سایت مذکور، آن را به روش های مختلف تبلیغ و کاربران اینترنت را به بازدید از آن ترغیب می کند، پس از ورود کاربر به وب سایت جعلی فیشر، عملیات آغاز می شود.
تشخیص فیشینگ
این کار بسته به سطح مهارت فیشر ممکن است نسبتا سخت تا بسیار سخت باشد. سعی کنید همیشه نشانی های اینترنتی یا همان URL های وب سایت های مهم و مورد نیازتان را بدانید، چراکه بسیاری از حملات phishing فقط با یک تغییر جزئی در نشانی اینترنتی رخ می دهد. در ادامه مقاله بیشتر در رابطه با روش های مقابله با فیشینگ صحبت می کنیم.
چگونه از حمله فیشینگ جلوگیری کنیم ؟
طبق معمول، پیشگیری همواره بهتر از درمان است. شما با در نظر گرفتن و عمل به یک سری نکات ساده می توانید از حمله phishing جلوگیری کنید :
- روی لینک ها یا تصاویر ایمیل هایی که از واقعی بودن آن ها اطمینان ندارید، کلیک نکنید.
- از پر کردن فرمهایی که توسط نامه برای شما رسیده و اطالعات اعتباری و شخصی شما را می خواهند اجتناب کنید.
- برای اطمینان از واقعی بودن سایت, آدرس داده شده بصورت پیوند را جداگانه امتحان کنید.
- برداشت های کارت های اعتباری تان را کنترل کنید. بسیاری از کلاهبرداران, در طی مدت زمان طولانی، اقدام به برداشت مبالغ اندکی می کنند تا توجه دارنده کارت به تغییرات حساب جلب نشود.
- از برنامه های ضد اسپم و آنتی فیشینگ مناسب استفاده کنید.
در ادامه این مقاله از مجموعه مقالات معرفی محصولات نرم افزاری و وب سایت های کاربردی ایرانی یکی از بهترین روش های تشخیص فیشینگ و مقابله با آن معرفی شده است که شما را به مطالعه (و استفاده از) آن دعوت می کنیم:
آنتی فیشینگ چیست ؟
یکی از راهکار های بسیار مفید در راستای مقابله با حملات فیشینگ هستند که توسط فعالان و شرکت های امنیت سایبری مختلف تولید و عرضه می شوند. یکی از این شرکت ها، شرکت نرم افزاری امن پرداز می باشد که در حوزه امنیت در فضای مجازی فعالیت می کند. آنتی فیشینگ پادویش از جمله محصولات این شرکت است که برای کاربران خانگی در دو نسخه عرضه شده است، یک نسخه افزونه آنتی فیشینگ کروم و یک نسخه افزونه آنتی فیشینگ برای فایرفاکس .
چرا آنتی فیشینگ پادویش ؟
تجربه موفق شرکت امن پرداز در طراحی، تولید و ارائه آنتی ویروس پادویش که موفق به اخذ تأییدیه های شرکت های اروپایی هم شده است، به خوبی ثابت می کند که افزونه ضد phishing تولید این شرکت هم به اندازه کافی می تواند در تشخیص فیشینگ و مقابله با آن قدرتمندانه عمل کند.
نصب افزونه ضد فیشینگ پادویش
برای دانلود افزونه فایرفاکس و کروم ضد فیشینگ می بایست به https://padvish.com/fa-ir/support/downloads مراجعه نمایید و پس از انتخاب، مطابق معمول روش نصب افزونه کروم را انجام دهید. گفتنی است نحوه نصب افزونه فایرفاکس ضد فیشینگ پادویش مطابق سایر افزونه هاست.
پیشنهاد ویژه ترشیز وب به شما
در پایان پیشنهاد می کنیم با پیوستن به جمع اعضای وب سایت (از طریق ثبت نام رایگان در وب سایت) و دنبال کردن کانال ها و صفحات مجازی شرکت فنی و مهندسی رایان تدبیر ترشیز (ترشیز وب) که به عنوان یکی از معتبرترین شرکت های طراحی وب سایت در کاشمر و خراسان رضوی شناخته می شود، از جدیدترین اخبار و تخفیف های ویژه ترشیز وب مطلع شوید:
با ثبت میزان رضایت خود از این مقاله، ما را در افزایش کیفیت خدمات، یاری کنید